Vandaag is het Nationale Orgeldag

Vandaag wordt voor het 13e achtereenvolgende jaar de Nationale Orgeldag georganiseerd. Tijdens deze dag die traditioneel samenvalt met de zaterdag van Open Monumentendag, zullen door het hele land orgels te beluisteren en te bezichtigen zijn.

Text Example

advertentie 

De Landelijke Openingsmanifestatie van Nationale Orgeldag begint om 10.30 uur in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, Han Polman zal het openingswoord spreken. Stadsorganist Arno van Wijk zorgt daarbij voor de muzikale invulling. ’s Middags is er een open speelmiddag in en om Goes en is de orgelmakerij van René Nijsse in Oud-Sabbinge te bezoeken.

 

Activiteiten in het land

Kerkbesturen, organisten en orgelcommissies worden uitgenodigd in het kader van de Nationale Orgeldag hun orgel te ‘presenteren’ aan zowel de regelmatige bezoekers en orgelliefhebbers als aan de ‘toevallige passanten’. Daarbij kan worden aangesloten op het thema van Open Monumentendag 2014: ‘Op reis’.

 

Aanmelden

Op de vernieuwde website www.nationaleorgeldag.nl zullen zoveel mogelijk activiteiten in het land worden vermeld. Voor lokale commissie zullen op de website tips en suggesties beschikbaar zijn. Aanmelden van een activiteit kan gratis via www.nationaleorgeldag.nl/aanmeldformulier.

 

Een overzicht van alle activiteiten is hier te vinden.