'Nederlandse psalmbewerkingen door de eeuwen heen'

In het kader van de lezingenserie in het Orgelmuseum te Elburg verzorgt Dick Sanderman op zaterdag 15 januari a.s. een lezing met als titel ‘Nederlandse psalmbewerkingen door de eeuwen heen’.

Aan de hand van geluidsvoorbeelden vanaf CD wandelt Sanderman met u de geschiedenis door, beginnend bij het Susanne van Soldt manuscript, Sweelinck, Speuy en Van Noordt om via de 18e eeuw (o.a. Van Eem), de 19e eeuw (Bastiaans, De Wolf, Hendriks), de 20e eeuw (Zwart, Asma, Kee, Van der Horst, Schuurman, Bolt, Dragt) uiteindelijk in onze eigen tijd terecht te komen bij Van den Berg, Van Oortmerssen en anderen. De lezing begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.15 uur. Er is een pauze, waarin de bezoekers een consumptie wordt aangeboden, deze consumptie is bij de entreeprijs van 5 euro inbegrepen.

Het adres van het orgelmuseum is: Rozemarijnsteeg 9-11, 8081 GA Elburg, telefoon 0525 – 684220.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.