Niels de Klerk nieuwe organist Oude Kerk Naaldwijk

niels de klerk
Niels de Klerk | © beeld Facebook

Niels de Klerk wordt de nieuwe organist van de Oude Kerk te Naaldwijk. Dat heeft de Hervormde Gemeente Naaldwijk vorige week donderdag bekendgemaakt.

Text Example

advertentieDe Klerk zal Gerard Bal opvolgen als vaste bespeler van het Wander Beekes-orgel in de Oude Kerk. Bal was sinds 1968 als cantor-organist verbonden aan Naaldwijk. Voor zijn opvolging stelde de Hervormde Gemeente in juni dit jaar een vacature open voor een I-bevoegd kerkmusicus voor 0,25 fte. De selectie werd begeleid door een plaatselijke sollicitatiecommissie.

Niels de Klerk (*1997) studeerde orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij onder anderen Ruud Huijbregts. In september 2022 behaalde hij zijn master orgel, waarbij zijn uitvoering van orgelwerken van Liszt en Duruflé en begeleiding van het Requiem van Duruflé werd bekroond met een negen. Daarnaast studeerde hij economie aan de Universiteit van Tilburg.

Naast zijn werk in het bedrijfsleven is hij momenteel hoofdorganist van de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk en organist van de Hervormde Gemeente Lexmond.

Verdere details en formaliteiten van De Klerks aanstelling worden in de komende weken ingevuld.