Nieuw onderkomen voor Verschueren Orgelbouw

transport orgelonderdelen verschueren orgelbouw heythuysen

Al 124 jaar leken Verschueren Orgelbouw en het dorp Heythuysen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar is per 15 oktober een einde aan gekomen. De orgelmakerij heeft een nieuw onderkomen gevonden in het vijftien kilometer verderop gelegen Ittervoort.

Text Example

advertentieSinds de beginjaren van de twintigste eeuw was het bedrijf gevestigd in een markant pand aan de Dorpsstraat in Heythuysen. Omstreeks 1960 verrezen op het terrein achter deze gebouwen nieuwe bedrijfsruimtes en een montagehal. Daarnaast was er aan de achterzijde van het gebouw een omvangrijke houtopslag. In een afzonderlijk pand aan de Pastoor Van Crugtenlaan was tot voor kort de gieterij ondergebracht.

Efficiënt
Met het oog op een efficiënte bedrijfsvoering heeft de orgelbouwer, sinds 1991 bij koninklijke beschikking hofleverancier, de keuze gemaakt om naar het bedrijventerrein in Ittervoort verhuizen. In het kader van het 125-jarig jubileum van de orgelmakerij zal volgend jaar een open dag worden georganiseerd, waarbij belangstellenden de nieuwe locatie kunnen bezoeken.

Bedrijfsnaam
Vanwege de verhuizing wordt vanaf nu de bedrijfsnaam ‘Verschueren Orgelbouw b.v.’ gebruikt. De aanduiding ‘Heythuysen’ komt dan ook in de naam te vervallen. Het nieuwe adres van de orgelmakerij is Oceanië 4, 6014 DB Ittervoort, telefoon +31 475 491882, www.verschuerenorgelbouw.nl.

 

Beeld: transport van orgeldelen uit de werkplaatst aan de Dorpsstraat in Heythuysen in vroeger tijden
© 2015 archief Verschueren Orgelbouw b.v.