Nieuw orgelseizoen in de Bovenkerk

Text Example

advertentieMet een orgelconcert op maandag 28 maart, Tweede Paasdag om 20.00 uur, wordt door Herman van Vliet de aftrap gegeven voor het nieuwe orgelseizoen in de Bovenkerk te Kampen.

Op de donderdagavonden in juni, juli en augustus en op alle Christelijke feestdagen zal weer een reeks van bekende Nederlandse organisten de beide orgels in de Bovenkerk bespelen. Dit jaar zijn dat Klaas Jan Mulder (2x), Harm Hoeve, Ab Weegenaar(3x), Evert van de Veen, Leo van Doesselaar, Dick Sanderman, Martin Mans, Willem van Twillert, Christine Kamp, Jaap Zwart en Sietze de Vries. Alle concerten beginnen om 20.00 uur met uitzondering van de concerten op Koninginnedag (30 april) en Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag (5 mei) die om 17.00 uur aanvangen. U kunt de organist live zien spelen door middel van een projectiescherm beneden in de kerk.

Op de zaterdagmiddagen in juli en augustus zijn er vanaf 15.00 uur vrij toegankelijke wandelconcerten met luchtige programma’s waarbij het orgel centraal staat. Beide orgels worden dan, al dan niet vierhandig, bespeeld en er wordt medewerking verleend door diverse solisten en koren.

Voor meer informatie over de Kamper serie: www.debovenkerk.nl

© foto: Gérard van Betlehem-2004