Nieuw te verschijnen bladmuziek

Text Example

advertentieDonderdagavond 1 september 2005 zullen tijdens een concert in de Bovenkerk te Kampen twee nieuwe bundels bladmuziek van wijlen Willem Hendrik Zwart worden gepresenteerd.

De eerste bundel is ‘Symphonische Fantasie over Psalm 130’ en de tweede ‘Vijf gezangen voor orgel’. Beide bundels verschijnen bij Uninsong Music Publishers te Hilversum.

Willem Hendrik Zwart droeg de Symphonische Fantasie op aan vriend en collega Feike Asma voor diens 55 jarig organistenjubileum en voor de viering van het 250 jarige bestaan van het Garrels-orgel in de Groote kerk te Maassluis. Feike Asma voerde het werk uit op 11 december 1982 een concert waarvan de NCRV-radio een uitzending verzorgde.

Willem Hendrik Zwart maakte van het werk een LP uitgave (later ook op CD verschenen) vanuit de Oude Kerk te Amsterdam (11 mei 1982). De Argentijns-Amerikaanse organist Hector Olivera bracht het werk internationaal over het voerlicht door werk op te nemen op zijn LP vanuit de Bovenkerk te Kampen (5 september 1984).

De vijf gezangen voor orgel zijn een aantal korte werken die goed gebruikt kunnen worden tijdens de zondagse eredienst. Trio en Koraal ‘Als God mijn God maar voor mij is’, Toccatine ‘Grote God wij loven U’, Orgelkoraal ‘Jezus ga ons voor’, Meditatie ‘O Heer die onze vader zijt’ en Toccatine ‘Lof zij de Heer’ vullen deze bundel.

De postume uitgaven van de twee bundels werden verzorgd door Everhard Zwart.

Van Everhard Zwart verschijnt bij dezelfde uitgever een bundel met twee liedbewerkingen voor orgel. ‘Klem vast aan de rots u’ en ‘Soms groet een licht van vreugde’.

Het concert in de Bovenkerk te Kampen op donderdagavond 1 september begint om 20.00 uur. Op het programma staat naast de ‘Symphonische Fantasie over Psalm 130’ ondermeer de grote ‘Ad Nos fantasie’ van Frans Liszt.

Voor verdere informatie

Unisong Music Publishers te Hilversum

www.unisong.nl of www.everhardzwart.nl

© foto: Gérard van Betlehem (2004)