Nieuwe handleiding continuospel bij Breitkopf

dietz eichler basso continuo

Bij uitgeverij Breitkopf & Härtel verscheen een nieuwe handleiding continuospel. Samensteller is de Duitse klavecinist Diez Eichler (*1965), oud-leerling van onder meer Gustav Leonhardt en Bob van Asperen.

Het boek bestaat uit een theoriedeel en een afzonderlijk katern met oefeningen. In beide delen maakt Eichler louter gebruik van origineel bronmateriaal, afkomstig van onder meer Johann David Heinichen en Johann Mattheson. Omdat de handleiding veel aandacht besteedt aan de basis van het continuospel, is ze zeer geschikt voor beginners op dit gebied.

Het prettig lees- en werkbare boek is tweetalig uitgevoerd, elke pagina is opgesplitst in een Duits- en een Engelstalige kolom.

 


Diez Eichler

Generalbass – Eine Einführung | Basso Continuo – An Introduction

Uitgave: Breitkopf & Härtel
Nummer: BV 453
ISBN: 978-3-7651-0453-4
Pagina’s: 82 (gebrocheerd)
Prijs: € 21,29

Bestellen en inkijkexemplaar

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.