Nieuwe kathedraalorganist Den Bosch

orgel sint janskathedraal den bosch

Véronique Leenders-van den Engh is per 1 februari 2008 benoemd tot organist van de Kathedrale Basiliek van Sint Jan in ’s-Hertogenbosch. Daarmee volgt zij Maurice Pirenne op die vanaf 1991 als organist aan de kathedraal was verbonden.

Van den Engh studeerde orgel aan het Brabants Conservatorium bij Maurice Pirenne. In 1989 behaalde zij het diploma Docerend Musicus. In 1990 volgde het diploma Uitvoerend Musicus. Bij Cees Rotteveel studeerde zij koordirectie waarvoor zij in 1988 afstudeerde.

Véronique van den Engh was al ruim 25 jaar assistent-organist van de Sint Jan, waar zij ook als docent is verbonden aan de Schola Cantorum.

 

© 2008 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.