Nieuwe kerstmuziek voor orgel van Dick Klomp

dick klomp orgelmuziek kerst

Bij Celesta Music, de muziekuitgeverij van Albert van der Hoeven, verschenen recent twee uitgaven van bekende kerstmuziek van de hand van Dick Klomp. De inkt van het ene werk is nog nat, het andere werk kwam veertig jaar geleden tot stand.

Text Example

advertentieKlomp schreef zijn drie variaties over ‘Stille nacht’ in 1977 op verzoek van een monnik van de Abdij Marienstadt in Duistland. Het werk moest van zijn opdrachtgever goed tot zijn recht komen op het grote Rieger-orgel in deze kloosterkerk. Die vier klavieren en 69 registers zijn niet direct nodig; twee klavieren en pedaal met fluiten 8, 4, 2 of 1 en – voor variatie III een Vox Celeste – zijn voor een adequate uitvoering al toereikend.

Veertig jaar na ‘Stille nacht’ schreef Dick Klomp, organist van de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam, zijn Prelude & Fugue on ‘Hark! The herald angels sing’. Bij ons bekend onder ‘Hoor de eng’len zingen d’eer’, krijgt die weergaloze melodie van Mendelssohn een passende behandeling van Klomp. Het werk werd op gedragen aan de Londense organist Richard Townend.

 


Dick Klomp

Variaties over Stille nacht, heilige nacht

Uitgave: Celesta Music
Nummer: CM 2017-002
Pagina’s: 9
Prijs: € 14,50
Bestellen / muziekfragmenten: albertvanderhoeven.nl

 

Dick Klomp

Prelude & Fugue on Hark! the herald angels sing

Uitgave: Celesta Music
Nummer: CM 2017-002
Pagina’s: 12
Prijs: € 9,95
Bestellen / muziekfragmenten: albertvanderhoeven.nl