Nieuwe opzet voor Cursus Kerkelijk Orgelspel VOGG

Al meer dan twintig jaar biedt de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG) de Cursus Kerkelijk Orgelspel (CKO) voor organisten in de gereformeerde gezindte. Met ingang van 2019 kent de cursus een nieuwe opzet die meer aan moet sluiten bij de hedendaagse tijdsbesteding.

Text Example

advertentieDe CKO die voorheen per cursusjaar tien zaterdagochtenden in het winterseizoen besloeg is nu opgedeeld in verschillende modules. Elke module omvat vier zaterdagochtenden per cursusjaar.

Bereikbaarheid

Ook de bereikbaarheid heeft de VOGG willen verbeteren. De modules zijn nu te volgen in zowel de regio Rotterdam (Bethelkerk, Rotterdam-Zuidwijk) als de regio Amersfoort. Voorheen werd de cursus alleen in Rotterdam gegeven.

Kiezen

Door de nieuw opzet hebben de cursisten de mogelijkheid om zelf te kiezen uit losse modules of voor het hele cursusprogramma. Deelnemers kunnen er voor opteren om in een zelfgekozen tijdpad de toetsen af te leggen die bij het ‘Getuigschrift Kerkelijk Orgelspel’ horen.

De VOGG wil ook in toenemende mate gebruik maken van e-learning in combinatie met  onderwijs op locatie. Ook wil ze regionale activiteiten en artikelen in huisorgaan Kerk & Muziek meer afstemmen op de thematiek in de lessen.

Vakdocenten

De cursusmodules zijn Koraalspel, Orgelgebruik, Muziekgeschiedenis en Praktische Muziektheorie. De cursus wordt gegeven door een team van vakdocenten.

De eerste CKO in nieuwe opzet wordt op de zaterdagen 16 februari, 9 maart, 30 maart en 13 april gegeven in Rotterdam. Daarin zal de module Koraalspel 1 centraal staan. De kosten bedragen € 140 voor leden en € 160 voor niet-leden.

Meer informatie of aanmelden

Cursusleider Henk C. de Gelder, e-mail cko@kerkenmuziek.nl, telefoon 0186-692088

www.kerkenmuziek.nl

© 2018 beeld VOGG