Nieuwe organist Grote Kerk Breda bekend

Text Example

advertentieOp zaterdag 21 maart j.l. vond in de Grote Kerk te Breda het proefspel plaats voor de vacature van vaste organist van de Protestantse Gemeente Breda (PGB) in de Grote Kerk. De functie was vacant geworden door het overlijden van Jaap Hillen in juni 2008. De Haagse organist Bert Mooiman kwam uit de selectie als beste naar voren.

Uit de vele aanmeldingen werden drie kandidaten geselecteerd die zich zaterdag konden presenteren met een programma bestaande uit het spelen van literatuur, improvisaties en het begeleiden van de gemeentezang.

Een deskundige jury bestaande uit Cor Ardesch, Hayo Boerema en Bas de Vroome, bracht na afloop haar advies uit aan de selectiecommissie van de PGB. De jury wees unaniem Bert Mooiman uit Den Haag aan als mogelijke opvolger van Jaap Hillen.

De selectiecommissie van de PGB heeft aangegeven dit advies te zullen volgen. De afronding van de sollicitatieprocedure en de benoeming van de nieuwe organist wordt binnenkort verwacht.

Bert Mooiman is thans organist van de Nieuwe Badkapel in Den Haag, waar ook Jaap Hillen tot aan zijn dood cantor is geweest.

© 2009 www.orgelnieuws.nl