Nieuwjaarsconcert Marco den Toom in Dordrecht

Marco den Toom

Op zaterdag 2 januari geeft Marco den Toom een nieuwjaarsconcert op het Kam-orgel in de Grote Kerk te Dordrecht. Vorig jaar was het de laatste keer dat hij meewerkte aan het Traditioneel Populair Klassiek Nieuwjaarsconcert in de Laurenskerk van Rotterdam. Den Toom heeft er voor gekozen de organisatie van dit evenement los te laten en op eigen kracht verder te gaan. Voor het komend concert wordt eenmalig uitgeweken naar Dordt.

 

Voor Marco den Toom zal het zijn zevende nieuwjaarsconcert zijn. Inmiddels mag dus al gesproken worden van het begin van een nieuwe traditie, gebouwd op vertrouwde ingrediënten. De programmaopbouw van dit concert zal gelijk zijn aan voorgaande jaren: van klassiek tot populair en van improvisatie tot samenzang, van orkest- en filmtranscripties tot improvisaties en muziek van Reger en Karg-Elert. Een programma waarin Den Toom helemaal zichzelf kan zijn.

 

Extra’s

Het nieuwjaarsconcert zal worden opgeluisterd door een ‘special guest’ en diverse andere extra’s. Er wordt er van alles aan gedaan het nieuwjaarsconcert tot een gastvrije en vooral muzikaal spannende winteravond te maken! De verrichtingen van de organist zijn te volgen via een videoscherm. Ook zal de vloerverwarming in het middenschip tijdens het concert ingeschakeld zijn. Daarnaast wordt er door Baaij Catering uit Lisse gezorgd voor diverse warme versnaperingen, waarvan er twee bij de toegangsprijs zijn inbegrepen.

 

2017

Het nieuwjaarsconcert van Marco den Toom wordt eenmalig in Dordrecht gehouden. Vanaf 2017 zal Den Toom weer in de Laurenskerk in Rotterdam optreden, maar dan op de tweede zaterdag van het jaar.

 

Kaarten

Kaarten voor het nieuwjaarsconcert in Dordrecht zijn te bestellen via www.marcodentoom.nl (€ 15 / € 6 tot 15 jaar) of aan de kerk (€ 17,50 / € 7,50). Het concert begint om 19.30 uur.

 

 

[Gesponsord bericht]

 

© 2015 fotografie Jaco van Houselt