Nieuwjaarsconcert Rotterdam met Marco den Toom en Zandtovenaar

marcussen hoofdorgel laurenskerk rotterdam

Op zaterdag 14 januari verzorgt organist Marco den Toom zijn traditionele populair-klassieke Nieuwjaarsconcert in de Laurenskerk in Rotterdam. Bijzonder is de medewerking van Zandtovenaar Gert van der Vijver, die een extra visuele dimensie aan dit avondconcert zal toevoegen.

Het programma bevat als vanouds improvisaties, klassieke werken, populaire transcripties en samenzang. Zo klinkt voor de pauze werk van onder anderen Klaas Jan Mulder, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert en Cornelis de Wolf.

Zandtovenaar
Na de pauze gaat Marco den Toom met Zandtovenaar Gert van der Vijver een duo-improvisatie aan. De zandschilder zal het muzikale verhaal live illustreren met behulp van zand, uitgestrooid op een van onderen verlichte glasplaat. In Rotterdam beleeft de combinatie orgel en zandschilderkunst haar première!

Via de onder Rotterdammers bekende Anthem uit de musical Carousel en Mulets byzantijnse Toccata ‘Tu es Petrus’ besluit het Nieuwjaarsconcert met Den Tooms Ouverture, koraalomspeling en Toccata over Psalm 138 met samenzang.

Kaarten
Het concert in de (verwarmde) Laurenskerk begint om 19.30 uur. De kerkdeur gaat om 18.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur (€ 17,50, tot 15 jaar € 7,50) of met korting via www.marcodentoom.nl (€ 15,00, tot 15 jaar € 6,00)

 

Dit is een gesponsord bericht

 

© beeld archief ORGELNIEUWS