NOD 14|09 Hommage aan Ernest Gervais in Agathakerk Lisse

Text Example

advertentieTijdens Open Monumentendag en Nationale Orgeldag 2013 op zaterdag 14 september wordt in de St. Agathakerk in Lisse een hommage gebracht aan de oud-titularis van deze kerk, Ernest Gervais (1911-1993). Dat gebeurt met een tentoonstelling en een concert waarin het werk van de bekende Lissese musicus centraal staat.

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Ernest Gervais is overleden. De blinde Gervais genoot niet alleen bekendheid als musicus en docent in de Bollenstreek maar ook daarbuiten. Als ambassadeur van ‘zijn’ orgel in de St. Agathakerk stond hij aan de wieg van een succesvolle concertserie met grote namen uit binnen- en buitenland. Ook was hij betrokken bij de zaterdagse speelmiddagen op het Frans-romantische Adema-orgel, dat onder zijn titulairschap een van meer neo-klassieke elementen werd voorzien.

De Stichting Vrienden vanhet Adema-orgel Lisse organiseert de tentoonstelling in samenwerking met Comité Open Monumentendag. Geïllustreerd met vele historische foto’s en krantenartikelen, worden de levensloop en hoogtepunten uit de carrière van deze kunstenaar chronologisch in beeld gebracht.

Ernest Gervais was ook actief als componist. Enkele van zijn kleinere werken worden tijdens het slotconcert op 14 september om 16.00 uur gespeeld door Cor de Vries, die ook werken van Lemmens, Peeters, Jongen en Asma op het programma heeft staan.

De tentoonstelling is vanaf 10.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie St. Vrienden van het Adema-orgel Lisse