Okke Dijkhuizen gestopt als hoofdredacteur Kerk en Muziek

okke dijkhuizen

Okke Dijkhuizen is onlangs gestopt als hoofdredacteur van Kerk en Muziek, uitgave van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG). 

Text Example

advertentie 

De zestigjarige Dijkhuizen werd in oktober vorig jaar getroffen door een hersenbloeding, waarvan hij momenteel herstellende is. Hij besloot daardoor zijn werkzaamheden voor Kerk en Muziek te beëindigen.

 

Okke Dijkhuizen was precies tien jaar betrokken bij het tweemaandelijkse tijdschrift. Onder zijn leiding werd het blad verder geprofessionaliseerd en ontwikkelde het aanbod van artikelen zich in een breedte die de ogenschijnlijk voor de hand liggende grenzen van de achterban van het blad oversteeg.

 

De hoofdredactie en het redactiesecretariaat van Kerk en Muziek wordt vooralsnog overgenomen door VOGG-hoofdbestuurslid Aad de Ligt. Onder zijn leiding verscheen al het laatste nummer van 2014, dat nog grotendeels door Dijkhuizen was samengesteld.

 

Okke Dijkhuizen zal zich, voor zover zijn gezondheid dat toelaat, blijven richten op zijn werk als freelance muziekregisseur.

 

© beeld 2015 André Bijl