Olivier Latry opent zomerserie in Grote Kerk Dordrecht

Olivier Latry

Het komt zelden voor dat een Franse organist in Dordrecht concerteert; laat staan een Franse organist van dit wereldse kaliber. Vrijdag 23 juni doet zich die bijzondere gelegenheid voor. Dan opent organist Olivier Latry de zomerserie orgelconcerten in de Grote Kerk te Dordrecht.

De titularis-organist van de Notre-Dame in Parijs verruilt voor een dag de orgelbank van zijn Cavaillé-Coll-orgel voor die van het Kam-orgel in de ‘Notre-Dame’ van Dordt: de Grote 0f Onze Lieve Vrouwekerk. Latry speelt een programma met Franse muziek van componisten als Fauré, Pierné, Langlais en Alain naar een aantal werken van Bach. Afsluitend speelt Latry een improvisatie.

Kaarten 
Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 15 en zijn te bestellen via www.grotekerk-dordrecht.nl. Vroegboekers kunnen tot en met 4 juni nog profiteren van het gereduceerde tarief van € 12,50. De kaarten kunnen snel uitverkocht zijn, snel bestellen wordt aanbevolen!

Zomerserie
Met dit concert wordt het zomerse concertseizoen in de Grote Kerk geopend. Op de woensdag tot en met eind augustus zijn er avondconcerten die afwisselend op het Kam-orgel en het Bach-orgel worden gegeven. Toegang bedraagt € 8; 65+ en CJP € 6,50, inclusief programmaboek en koffie na afloop van het concert. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Daarnaast worden er op zaterdagmiddag om 15.30 uur het Toeristenconcerten gegeven. Ook hier worden beide orgels gebruikt.

Kijk voor meer informatie over de concerten op

www.grotekerk-dordrecht.nl

 

© 2017 fotografie Deyan Parouchev