Ontmoetingsdag en orgelfestival in Vlaanderen

Text Example

advertentieHet Orgel in Vlaanderen vzw organiseert op zaterdag 13 september 2008 een ontmoetingsdag rond het pijporgel. De toekomst van het orgel staat centraal op deze dag. Het orgel als historisch erfgoed integreren binnen de hedendaagse culturele mogelijkheden is een niet geringe uitdaging. Mensen ontvankelijk maken voor het instrument en suggesties aanbieden om vernieuwende activiteiten rond het orgel te organiseren is het hoofddoel van de ontmoetingsdag.

De ontmoetingsdag vindt plaats in Centrum Elzenveld aan de Lange Gasthuisstraat 45 in Antwerpen en begint om 10.00 uur met een concert door Nicolas De Troyer op het gerestaureerde Bremser-orgel. Vervolgens zijn er lezingen. Orgelbouwer Gerard Pels bespreekt de werking en de mogelijkheden van het orgel. Erfgoedonderzoeker Patrick Roose geeft uitleg over de aanpak van orgelrestauratiedossiers. Na een verrassingsconcert in de nabijgelegen Sint Joriskerk is het woord aan Cor Ardesch over het ambt van stadsorganist.

Tenslotte is het woord aan Annelynn Ballieu, medewerkster bij Het Orgel in Vlaanderen. Zij doet een voorstel voor activiteiten voor die je rond het orgel kunt organiseren. Daarnaast legt zij uit welke partners je bij een project kan betrekken.

Voor het eerst organiseert Het Orgel in Vlaanderen VZW een orgelfestival. Het vindt plaats op zondag 14 september in de Belgische plaats Hasselt. Het evenement wil een verfrissend samenspel bieden tussen orgelmuziek, dans, theater, film, voordracht en muziek die niet specifiek bedoeld is voor orgel. Alle programma’s zijn vrij toegankelijk.

Inschrijven voor de ontmoetingsdag kan tot vrijdag 5 september door een mail te sturen naar info@orgelinvlaanderen.be

De inschrijving wordt definitief nadat u € 20 gestort hebt op rekeningnr. 779-5929312-27 van Het Orgel in Vlaanderen VZW met vermelding van naam en ‘trefdag’.

© 2008 www.orgelnieuws.nl