‘Open Call’ voor organisten in Oude Kerk Amsterdam

orgel oude kerk amsterdam
Het Vater/Müller-orgel in de Oude Kerk te Amsterdam voor de restauratie met de karakteristieke met aluminiumverf bestreken frontpijpen | © foto Gérard van Betlehem

Voordat het beroemde Vater/Müller-orgel in de Oude Kerk te Amsterdam voor twee jaar stil zal zijn, krijgen ervaren organisten tijdens de Open Monumentendagen 2015 nog één keer de kans het orgel solistisch te laten horen.

Text Example

advertentieOp zaterdag 12 en zondag 13 september wordt het officiële startschot gegeven voor de restauratie van het historische instrument. Dat gebeurt met korte workshops over het ambacht orgelbouw, live videoprojecties vanuit het orgel, en organisten uit het hele land die worden uitgenodigd er nog eenmaal op te spelen.

Open Call
De Oude Kerk Amsterdam nodigt ervaren organisten  van harte uit om tijdens Open Monumentendagen 15 minuten solo te spelen op het wereldberoemde orgel voordat het door Orgelmakerij Reil wordt gerestaureerd.

Wie zich door de open oproep aangesproken voelt kan daarvoor nog tot 20 juli een programmavoorstel van 15 minuten naar sturen naar Stichting de Oude Kerk Amsterdam, o.v.v. orgelspel Monumentendagen, Oudekerksplein 23, 1012 GX Amsterdam.

 

© 2015 fotografie Gérard van Betlehem