Open Orgeldag in Catharinakerk Eindhoven

Op zaterdag 9 september krijgen (amateur)organisten de kans om zelf het grote Verschueren-orgel in de Catharinakerk in Eindhoven te bespelen tijdens een open orgeldag. Deze dag valt samen met Nationale Orgeldag en Open Monumentendag 2023, en wordt georganiseerd door Muziek in de Cathrien.

Text Example

advertentieTussen 9.30 en 13.30 uur krijgen maximaal acht organisten de gelegenheid om het vierklaviers orgel in de Eindhovense stadskerk te bespelen. Organist Gerard Habraken en Catharina- en stadsorganist Ruud Huijbregts maken de spelers wegwijs op het 77 registers tellende orgel, het op drie na grootste van Nederland.

Lees ook
Orgel St. Cathrien Eindhoven weer in gebruik na revisie door Klais

Inschrijving en kosten

De kosten voor deelname bedragen € 25 per persoon. De volgorde van inschrijving bepaalt de plaatsing. De spelers ontvangen bericht of ze wel of niet geplaatst zijn, en zo ja, op welk tijdstip ze kunnen spelen.

Om definitief ingeschreven te zijn, dient het inschrijfgeld van € 25 vóór 15 augustus ontvangen te zijn op bankrekening NL50RABO 0111447984, ten name van Stichting Collegium Musicum Eindhoven, onder vermelding van ‘Orgelspeeldag 9 september’.

Aanmelden kan via muziekindecathrien.nl

Reservelijst 

Voor geïnteresseerden die niet geplaatst kunnen worden, wordt er een reservelijst aangelegd.

Afsluitend orgelconcert

Om 15.00 uur wordt de orgeldag afgesloten met een orgelconcert door Jan Pieter Lanooy. Het programma omvat werken van onder andere Widor, Duruflé en Ireland.