Open Orgeldag Zwolle op eerste zaterdag van juli

Op zaterdag 2 juli wordt in Zwolle de jaarlijkse Open Orgeldag gehouden. Telkens op de eerste zaterdag van juli worden Zwolse orgels opengesteld om te bezichtigen, te beluisteren en/of te bespelen.

Text Example

advertentieDit jaar zijn er negen deelnemende kerken: de Grote- of Sint-Michaëlskerk, Plantagekerk, O.L.V.-Basiliek (foto), Dominicanenkerk, Oosterkerk, Lutherse Kerk, Noorderkerk, Zuiderkerk en de Opstandingskerk. De kerken zijn open van 11.00 uur tot 15.30 uur

Concerten
Tijdens de Open Orgeldag worden drie concerten gegeven. Om 11.00 uur speelt Martin van Heerde op het Kamp-orgel van de Opstandingskerk. Evan Bogerd geeft om 13.30 uur een wandelconcert op het Maarschalkerweerd-orgel in de O.L.V.-Basiliek. Het slotconcert wordt om 16.00 uur gegeven door Toon Hagen in de Grote- of St. Michaëlskerk.

Spelen
Wie het Maarschalkerweerd-orgel van de O.L.V.-Basiliek zou willen bespelen kan zich vooraf aanmelden bij info@peperbus-zwolle.nl onder vermelding van de te spelen literatuur. Over het tijdstip waarop de bespeler verwacht volgt dan een bericht.

Deelname en bezoek aan de Open Orgeldag is gratis.

Meer informatie
www.openorgeldagzwolle.nl

 

© 2016 beeld archief Gérard van Betlehem