Open podium Cavaillé-Coll-orgel Haarlemse Philharmonie

Wie het drieklaviers Cavaillé-Coll-orgel in de Haarlemse Philharmonie wil bespelen kan zaterdag 7 maart zijn of haar hart op halen. Amateurs, professionals, starters en ‘mensen die het nooit leren’ krijgen die dag de gelegenheid het orgel te bespelen.

Text Example

advertentie 

Het ‘open podium’ maakt deel uit het klassieke festival ‘De 48 uur van’ dat dit jaar in het teken staat van Franz Schubert. Het festival in de Philharmonie duurt van vrijdag 6 tot en met zondag 8 maart. Naast concerten, een film, een lezing en andere activiteiten is er tijdens dit weekend weer de mogelijkheid om het orgel in de Grote Zaal te bespelen.

 

Twintig minuten

De bespelers krijgen het Cavaillé-Coll-orgel twintig minuten per persoon tot hun beschikking. Stadsorganist Jos van der Kooy zal de spelers coachen. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur is het mogelijk het orgel te bespelen volgens een vóóraf vastgesteld schema.

 

Aanmelden

Opgeven en informatie opvragen kan bij Marion van Hapert m.vanhapert@theater-haarlem.nl. Aanmelden is nog mogelijk tot en met vrijdag 27 februari onder vermelding van het onderwerp ‘Cavaillé-Coll-orgel’naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd, man/vrouw, het te spelen werk en de duur daarvan (max. 20 minuten). Na aanmelding volgt in de week van 2 maart bericht over het tijdstip van indeling.

 

Zie ook
www.de48uurvan.nl

 

© 2015 fotografie Gérard van Betlehem