Open podium Cavaillé-Coll-orgel Philharmonie Haarlem

Wie het drieklaviers Cavaillé-Coll-orgel in de Haarlemse Philharmonie wil bespelen kan zaterdag 15 maart zijn of haar hart op halen. Amateurs, professionals, starters en ‘mensen die het nooit leren’ krijgen die dag de gelegenheid het orgel te bespelen.

Text Example

advertentie 

Het ‘open podium’ maakt deel uit het klassieke festival ‘De 48 uur van’ dat dit jaar in het teken staat van Wolfgang Amadeus Mozart. Het festival in de Philharmonie duurt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 maart. Naast concerten, een film, een lezing en een quiz over Mozart is er tijdens dit weekend de mogelijkheid om ‘de koningin der instrumenten’ in de Grote Zaal te bespelen

 

Twintig minuten

De bespelers krijgen het Cavaillé-Coll-orgel twintig minuten per persoon tot hun beschikking. Stadsorganist Jos van der Kooy coacht de spelers. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur is het mogelijk het orgel te bespelen volgens een vóóraf vastgesteld schema. Exacte indeling wordt later bekendgemaakt en krijgen de deelnemers ná  inschrijving per mail toegestuurd.

 

Aanmelden

Opgeven en informatie bij Marion van Hapert m.vanhapert@theater-haarlem.nl. Aanmelden tot zaterdag 8 maart, op voornoemd e-mailadres met als onderwerp ‘orgelbespeling Mozart’. Geef bij uw aanmelding naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd, man/vrouw, en het te spelen werk en de duur daarvan (max. 20 minuten) op. Na aanmelding volgt tijdig bericht over het tijdstip van indeling.

 

 

Zie ook
www.de48uurvan.nl

 

© 2014 fotografie Gérard van Betlehem