Open speeldag Hess-orgel Oude Kerk Rotterdam-Charlois

Het Hess-orgel in de Oude Kerk te Rotterdam-Charlois | © foto Rossum fotografie, Stolwijk

Op zaterdag 5 oktober 2019 is er een speeldag in de Oude Kerk van Rotterdam-Charlois. Dan staat het Hess-orgel uit 1784 open voor zeven spelers.

Het 21 stemmen tellende tweeklaviers orgel is ‘misschien wel het mooiste onbekende orgel van Nederland’ volgens de organisatie van de speeldag. Het orgel, in 1983 voor het laatst gerestaureerd door Van Vulpen, staat in Kirnberger-stemming. De kerk van Charlois is gezegend met een nagalm van vier seconden.

De speeldag biedt ruimte aan zeven spelers. De beschikbare tijdstippen zijn 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 13.00, 13.30 en 14.00 uur. De kosten zijn € 10 per half uur. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het orgel. Aanmelden kan via concert@oudekerkcharlois.nl met vermelding het voorkeurstijdstip.

De dag zal om 20.00 uur worden afgesloten met een orgelconcert door de organist van de kerk, Matthijs Breukhoven.

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.