Opening Nationale Orgeldag in Kampen

Text Example

advertentieDe Bovenkerk in Kampen was dit jaar het toneel van de opening van de Nationale Orgeldag. Deze keer werd de opening verricht door Rudi van Straten, orgeldeskundige van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM).

Na een welkomstwoord door Wim van de Ros van de werkgroep Nationale Orgeldag was het woord aan Rudi van Straten. Hij hield een korte inleiding over de betekenis van het werk van de RACM bij de zorg en instandhouding van Nederlands monumentale orgelerfgoed. Na de officiële opening door van Straten gaf Bovenkerkorganist Ab Weegenaar een demonstratie van het Hinsz-orgel. De hele dag door werden beide orgels van de Bovenkerk bespeeld door leerlingen van Ab Weegenaar. De dag werd afgesloten met een vierhandag orgelconcert door de broers Euwe en Sybolt de Jong.

De Nationale Orgeldag, die dit jaar voor de zevende maal werd gehouden, valt samen met de zaterdag van de jaarlijkse Open Monumentendag en heeft als doel een grote publiek kennis te laten maken met het orgel. De plaatselijke invulling van de Nationale Orgeldag is in handen van lokale en regionale orgelkringen, verenigingen, stichtingen en kerken.

Link

www.nationaleorgeldag.nl

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotocollage www.gerardvanbetlehem.nl