Opmerkelijke combinatie van instrumenten

Text Example

advertentiePieter de Mast, sopraansax en fluiten; Sandip Bhattacharya, tabla en zang en Sebastiaan van Delft; orgel, geven de komende periode twee concerten. Op woensdag 7 juni geven ze een van 13.00 uur tot 13.30 uur een lunchconcert in het Academiegebouw aan het Rapenburg in Leiden. Op dinsdag 13 juni zijn ze van 20.00 uur tot 21.00 uur in de Laurenskerk aan het Grotekerkplein in Rotterdam.

Sebastiaan van Delft nam orgel- en pianolessen bij Evaristos Glassner, Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar. Op twaalfjarige leeftijd won hij de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten in Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum. Hij geeft orgelconcerten met klarinettist David Kweksilber, contrabassist Ernst Glerum, altiste Laurens Moreno en basgitarist Sanne van Delft. Vanaf 1999 is hij vaste pianist van het Nederlands/Argentijns tangogezelschap Sexteto Canyengue onder leiding van Carel Kraayenhof. Sexteto Canyengue treedt op in heel Europa, de Verenigde Staten en Argentinië.

Pieter de Mast maakte twee enthousiast ontvangen cd’s (Tracing en Vista) met het ‘Pieter de Mast 5’. Met deze formatie speelde hij op jazzpodia in Nederland, België en Duitsland (o.a. North Sea jazzfestival). Daarnaast verleende hij zijn medewerking als multiblazer aan tal van theaterproducties, musicals en cd-opnames. Behalve als uitvoerend musicus en docent is De Mast ook als componist actief. Zijn composities geven blijk van een brede muzikale interesse.

Sandip Bhattacharya is een fenomeen op de tabla, een Indiase trommel. Hij is geboren en getogen in India en speelde met de grootmeesters van de klassieke Indiase muziek. Zijn muzikale interesse kent geen grenzen. Hij werkt regelmatig samen met de meest uiteenlopende musici en geeft wereldwijd concerten en workshops.

In de zomer van 2004 maakten saxofonist/fluitist Pieter de Mast, toetsenist Jozef Dumoulin en tablaspeler Sandip Bhattacharya duo- en trio-opnames in de Nicolaikerk te Utrecht. De cd ‘Windstreken’ van deze bezetting is vorige maand uitgebracht door Stichting Het Orgelpark. De combinatie sax/fluit, orgel en tabla is zeer ongebruikelijk. Opmerkelijk genoeg vloeien deze instrumenten, stijlen en verschillende culturen toch op een natuurlijke manier samen, vinden de drie musici.

De nieuwe cd ‘Windstreken’ is nu te bestellen voor 15 euro (inclusief porto) door middel van een e-mail met uw adresgegevens naar pdemast@hetnet.nl

Meer informatie

www.pieterdemast.nl

www.sandip-tabla.com

www.laurenskerkrotterdam.nl

© 2006 www.orgelnieuws.nl