OPVALLEND Saxofoonfestival in het Orgelpark

Text Example

advertentieHet Amsterdamse Orgelpark organiseert in het tweede weekend van februari een saxofoonfestival. Tijdens het festival dat bestaat uit drie concerten op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 februari, gaan drie speciaal voor de combinatie orgel/saxofoon geschreven composities in première.

Het openingsconcert op vrijdagavond wordt verzorgd door Arno Bornkamp (saxofoon) en Leo van Doeselaar (orgel). Zij spelen composities van o.a. Johann Sebastian Bach en Max Reger.

Op zaterdagavond spelen musici van het Conservatorium van Amsterdam onder meer muziek van Philippe Bracquart, voor twaalf saxofoons en enkele orgels, Performance van Piet Kee en Le Chant des Ténèbres van Thierry Escaich

Organist Pieter van Dijk en het Amstel Quartet voeren tijdens het slotconcert op zondagmiddag Baltische muziek van Erkki-Sven Tüür en nieuw werk van Ian Wilson uit.

De concerten van vrijdag en zaterdag beginnen (beide om 20.15 uur het concert van zondag begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 15,00 / € 9,00 per concert. Meer informatie en reserveren: www.orgelpark.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.arnobornkamp.nl