Oratie Ton Koopman online

Text Example

advertentieOp 15 december hield prof. dr. Ton Koopman zijn oratie aan de Universiteit van Leiden. Van zijn toespraak met als onderwerp ‘authenticiteit’ werd een complete videoregistratie gemaakt die sinds kort op www.tonkoopman.nl is te bekijken.

Koopmans officiële ‘presentatiecollege’ vond plaats in de Lokhorstkerk te Leiden, de tijdelijke universiteitsaula. Op de video is ook de muzikale medewerking te zien die werd verleend door de organist Jos van der Kooij, violiste Lilia Slavny, cellist Jaap ter Linden en Ton Koopman zelf.

Met het uitspreken van zijn oratie aanvaarde Ton Koopman zijn ambt als hoogleraar aan de faculteit der kunsten van de Universiteit Leiden. Binnen zijn vakgebied zal hij zich vooral richten op de historische geïnfomeerde uitvoeringspraktijk van de oude muziek.

Op www.tonkoopman.nl is ook een video te bekijken van het (engelstalige) gesprek dat de barokexperts Ton Koopman en Christoph Wolff op 3 september jl. met elkaar voerden over de relatie tussen (de muziek van) Johann Sebastian Bach en zijn ‘voorbeeld’ Dieterich Buxtehude.

De video’s zijn te bekijken op http://www.tonkoopman.nl

© 2007 www.orgelnieuws.nl