Organ Party Volume Three – Kevin Bowyer – Organ of Glasgow University Memorial Chapel

cd organ party 3 kevin bowyer prcd 1171

Een kleine vijf jaar geleden verschenen bij Priory Records de eerste twee delen van ‘Organ Party’. In de kathedraal van Glasgow en in Lancaster Priory nam Kevin Bowyer hoogst vermakelijke orgelmuziek op. Hij zet het feest voort met Volume Three, opgenomen in de Memorial Chapel van de Universiteit van Glasgow.

Text Example

advertentieBowyer is vaste bespeler van het orgel van Henry Willis III (1927) in de kapel. Daar is sprake van een heuse huwelijksindustrie, schrijft Bowyer in zijn voorwoord. Jaarlijks vinden er zo’n 150 huwelijken plaats. Een deel van de werken op deze cd hebben dan ook een link met deze feestelijke bijeenkomsten.

De kapel is niet gebonden aan een (kerkelijke) denominatie en huwelijken kunnen plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van de Kerk van Schotland, de Rooms-Katholieke Kerk, humanisten, of wat voor stroming dan ook. De muziek die Bowyer wordt gevraagd om te spelen is dan ook zeer breed – van klassieke muziek en filmmuziek tot popmuziek en nog veel meer. Met trots zegt hij het allemaal zonder enige gêne te spelen.

Lees ook
Organ Party Volumes One & Two

Organ Party III is een weerslag van die feestelijke diversiteit. Verwacht echter geen cd vol banaliteiten. Bowyer zoekt in zijn orgelfeest niet alleen de knipoog naast ongecompliceerd vreugdevolle muziek, maar geeft ook ruimte aan wat serieuzer repertoire zoals Marco Lo Muscio’s In Memoriam of Messiaen en Prélude et Fugue (hommage à Maurice Duruflé) van Fredrik Sixten.

 


Organ Party – Volume Three

Kevin Bowyer plays The Organ of Glasgow University Memorial Chapel

Fanfare (Arnatt); Amazing Grace (Takle); The Grasshoppers’ Dance (Takle); Flourish and Reflection for a Wedding (Bucalossi) In Memoriam of Messiaen (Lo Muscio); The Naughty Boy (Fisher); Little Stanmore Suite (Stacey); I’ve got a lovely bunch of coconuts (Heatherton); Two Cod Pieces (Warlock); Festive Flutes (Titcomb); Prelude et Fugue (Sixten); Little Serenade (Tomlinson); The Lord Warden’s Rondo (Proctor); Rona’s Day (Cornish); An Oxford Elegy (Walker); Swing Low (Takle)

Priory Records – PRCD 1171, TT 79’51, booklet 12 pagina’s (EN), prijs £ 11,99| prioryrecords.co.uk