Organist Aart de Kort viert veertigjarig jubileum

Aart de Kort aan het orgel in de Sint-Pieterbasiliek in Rome

Aart de Kort viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum als organist. Vrijdag 14 september wordt daar in de Laurentius en Elisabethkathedraal in Rotterdam bij stilgestaan met een concert door de jubilaris.

Text Example

advertentieAls 15-jarige begon De Kort (*1962) zijn organistenloopbaan in de Sint-Jozefparochie in zijn woonplaats Leidschendam. In 1983 kreeg hij een aanstelling als organist van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Goede Raad in Den Haag. Sinds 2003 is hij vaste bespeler van het Elbertse/Adema-orgel in de H.H. Laurentius en Elisabethkathedraal in Rotterdam.

Behalve als organist is Aart de Kort ook actief als pianist bij de balletafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en  als koordirigent. Als componist heeft hij een groot aantal werken op zijn naam staan, waaronder veel koor- en orgelmuziek.

Bij zijn twaalfeneenhalfjarig jubileum als kathedraalorganist werd De Kort in 2016 al eens onderscheiden met de gouden eremedaille voor bijzondere verdiensten van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging.

Het jubileumconcert op vrijdag 14 september begint om 20.00 uur. De Kort speelt werken van onder anderen Mendelssohn, Messiaen, Inayat Khan, Howells en De Kort. Medewerking verlenen de sopranen Rasha Mansour en Armida van Daalen de Jel. De toegang is vrij. Er is een collecte ten behoeve van het orgelrestauratiefonds van de kathedraal. Na afloop is er een borrel.