Organist Bob van Stempvoort (89) overleden

Bob van Sempvoort aan het orgel in de Cunerakerk te Rhenen (2010) | beeld still YouTube

Organist en begeleider Bob van Stempvoort is vrijdag 12 maart op 89-jarige leeftijd overleden. Van Stempvoort was organist van de Cunarakerk te Rhenen en meer dan zeventig jaar organist van de Bethelkerk te Veenendaal.

Text Example

advertentieBob van Stempvoort kreeg zijn eerste orgellessen op 8-jarige leeftijd. Zijn orgelopleiding ontving hij hoofdzakelijk van Mees van Huis te Utrecht.

Al op jonge leeftijd begeleidde hij kerkdiensten. In 1947 kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling als organist van de Christelijke Gereformeerde Bethelkerk te Veenendaal, eerst in het kerkgebouw aan de Beatrixstraat, later op het Banfield-orgel in het nieuwe kerkgebouw aan het Spanjaarsgoed. Meer dan zeventig jaar was hij daar organist. In 1985 werd hij ook aangesteld als organist van de Cunerakerk te Rhenen, waar hij eveneens tot op hoge leeftijd het Van Vulpen-orgel bespeelde.

Behalve als kerkorganist was Van Stempvoort ook actief als begeleider van koren en solisten. In die hoedanigheid maakte hij een groot aantal opnamen. Van zijn solospel verscheen in 1983 een grammofoonplaat, opgenomen in de Stefanuskerk te Hasselt. Daarnaast wist hij zijn commerciële talent in te zetten als huisorganist van Johannus Orgelbouw.

In 1988 werd hij ter gelegenheid van zijn veertigjarig organistenjubileum koninklijk onderscheiden met de eremedaille in zilver, verbonden aan de Orde van Oranje Nassau.