Organist, dirigent en docent Nico Waasdorp (94) overleden

nico waasdorp organist

Op donderdag 19 januari is organist, dirigent en orgeldocent Nico Waasdorp op 94-jarige leeftijd overleden. Hij was vele jaren dirigent-organist in Overveen en orgeldocent aan het Conservatorium van Zwolle.

Text Example

advertentieNico Waasdorp werd op 3 juli 1928 geboren in Hoofddorp. Orgellessen ontving hij onder meer van Jan Schouten, destijds organist van de St. Bavokathedraal in Haarlem. Aan het Amsterdams Conservatorium studeerde hij orgel bij Jacob Bijster. Later bekwaamde hij zich verder bij Maurice Duruflé en Jean Langlais.

In 1960 volgde hij Jan Mul op als dirigent-organist in de kerk van O.L.V. Onbevlekt Ontvangen in Overveen. Daarnaast was hij orgeldocent aan het Conservatorium te Zwolle en trad hij ook op als concertorganist.

Bestuurlijk was Waasdorp meer dan veertig jaar actief in de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV). Voor zijn verdiensten als kerkmusicus ontving hij de hoogste onderscheiding van de NSGV in de vorm van een bronzen plaquette. In 2000 werd hem bij zijn veertigjarig jubileum als organist-dirigent in Overveen de pauselijke onderscheiding Ridder in de Orde van Sint-Sylvester toegekend.

De uitvaartdienst vond donderdag 26 januari plaats in de Heilige Drie-eenheidkerk te Bloemendaal.