Organist en beiaardier Theo van Dijk (81) overleden

theo van dijk organist kampen
Theo van Dijk | © foto Cees Baars (CC BY-SA 4.0)

De Kamper organist en beiaardier Theo van Dijk is dinsdag 3 mei op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was lange tijd organist van de Burgwalkerk in Kampen en beiaardier van de Nieuwe Toren aldaar.

Theo van Dijk werd op 17 december 1940 geboren in Kampen. Zijn eerste orgellessen ontving hij van Eduard van Gelder. Daarna studeerde hij bij Simon C. Jansen en Wim van Beek. Beiaardlessen ontving hij van Leon van der Eyck en Dirk S. Donker.

Van Dijk werd op 18-jarige leeftijd organist van de Lutherse kerk in Kampen. Niet lang daarna volgde hij Piet Zwart op als organist van de gereformeerde Burgwalkerk in Kampen. Daar nam hij het initiatief voor een uurtje kerkmuziek en cantatediensten. Ook was hij de vaste beiaardier van de Nieuwe Toren.

Theo van Dijk gaf concerten in binnen- en buitenland en trad regelmatig op als begeleider van koren en samenzangavonden. Ook nam hij op voor radio en televisie.

Van Dijks muzikale loopbaan speelde zich af naast het runnen van een textielwinkel in de Oudestraat in Kampen. Het in 1875 opgerichte familiebedrijf hield hij aan tot zijn pensionering. 

In 2009 kondigde Van Dijk aan dat hij ging stoppen als organist van de Burgwalkerk. In 2010 nam hij daar na meer dan 40 jaar afscheid.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*