Organist en componist Peter Bares (78) overleden

De Duitse organist en componist Peter Bares is zondag 2 maart overleden. Dat maakte Gerhard Walcker-Mayer op de website www.walcker.com bekend.

Text Example

advertentie 

Bares werd in 1936 in Essen geboren. Hij studeerde orgel bij onder anderen Siegfried Reda. Van 1960 tot 1985 was hij als kerkmusicus actief in Sinzig, waar hij in 1976 het initiatief nam voor de Internationale Studieweken voor Nieuwe Geestelijke Muziek. Van 1992 tot 2008 was hij als organist verbonden aan het Kunst-Station Sankt Peter in Keulen.

 

Evenals in Sinzig kreeg Bares in de Sankt-Peter in Keulen – een centrum voor eigentijdse kunst, muziek en literatuur – de gelegenheid geheel naar eigen inzicht een orgel te laten bouwen. Het orgel in Sankt Peter kreeg een scala aan ongebruikelijk registers waaronder slagwerk- en effectregisters, een Physharmonica 64’-8’, talloze aliquootregisters en speelhulpen.

 

Peter Bares trad als concertorganist op in heel Europa. Hij doceerde improvisatie in Saarbrücken, Liegnitz, Warschau en Utrecht. Als componist schreef hij meer dan 3.000, voornamelijk geestelijk vocale, werken.

 

Peter Bares werd 78 jaar.

 

© 2014 fotografie WIkimedia