Organist en dirigent Evert Wagter (54) overleden

Op vrijdag 25 april is organist en kerkmusicus Evert Wagter op 54-jarige leeftijd overleden. Wagter was bekend als dirigent-organist van de rooms-katholieke Maria Magdalenakerk te Goes en directeur van de Zeeuwse Koorschool.

Text Example

advertentie 

Wagter werd in 1960 geboren in Zwolle. Hij studeerde koordirectie, kerkmuziek en orgel aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Conservatorium te Utrecht.

 

Als dirigent-organist was hij verbonden aan parochies in Tiel, Houten en Poeldijk voordat hij in 2007 werd aangesteld als directeur van de Stichting De Zeeuwse Koorschool in Goes, waarvan hij ook dirigent van het jongenskoor was. Hij bekleedde die functie tot de opheffing van de koorschool in 2012. Van 2007 tot  2013 was hij tevens dirigent-organist van de H. Maria-Magdalenakerk in Goes.

 

Evert Wagter was bestuurslid  van de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek (ISOK). Bij de eindexamens Kerkmuziek aan de conservatoria was hij gecommitteerde namens de Rooms-Katholieke Kerk. Daarnaast was hij actief binnen de NSGV, de vereniging voor liturgische muziek in de Rooms-Katholieke Kerk.  Zo was hij onder meer voorzitter van het bestuur van de NSGV in het Bisdom Breda.

 

Naast zijn werk als kerkmusicus zette Wagter zich onder meer in als lid van de Culturele Raad van Goes, in de gemeentepolitiek, als columnist en muziekrecensent.

 

Evert Wagter overleed in de nacht van 25 april na een ziekbed in het Leids Universitair Medisch Centrum.

 

© 2014 fotografie Willem Mieras