Organist Hans den Dulk onderscheiden

Text Example

advertentieOrganist Hans den Dulk van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) (GKv) in Rijnsburg heeft afgelopen zaterdag 5 september uit handen van burgemeester Jos Wienen een koninklijke onderscheiding gekregen.

Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau aan het eind van een feestelijke bijeenkomst die de kerkenraad had georganiseerd ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist. Tijdens die bijeenkomst gaf Minne Veldman een concert.

Hans den Dulk was dertien toen hij op 1 juni 1969 werd benoemd tot organist van de GKv van ‘s-Gravenhage-Oost. Aanvankelijk speelde hij op een tweeklaviers pedaalharmonium. Later werd het instrument vervangen door een klein pijporgel.

Hij kreeg les van Jan Baas in de Eglise Française in Voorburg. Ook werd hij toen de vaste koorbegeleider bij de concerten van de koren van Jan Baas. Na een kort verblijf van twee jaar in Lelystad, waar hij ook tijdens de kerkdiensten het orgel bespeelde, kwam hij in 1984 in Rijnsburg. Daar werd hij vrijwel direct benoemd tot organist in de GKv. Hij viert dan ook een dubbel jubileum: veertig jaar kerkorganist, waarvan 25 jaar in Rijnsburg. Daar is hij ook begeleider van het kerkkoor Laudamus.

© 2009 www.orgelnieuws.nl