Organist Heinz Wunderlich overleden

Text Example

advertentieDe Duitse organist, kerkmusicus en muziekpedagoog Heinz Wunderlich is op 10 maart op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was lange tijd docent aan de Hochschule für Musik in Hamburg. Orgelvirtuoos en concertorganist Wunderlich genoot een grote reputatie als Reger-interpreet.

Heinz Wunderlich was de laatste leerling van Karl Straube, de Leipziger organist en vriend van Max Reger. Wunderlich was van 1943 tot 1957 als kerkmusicus verbonden aan de Moritzkirche in Halle en als docent orgel aan de Evangelische Kirchenmusikhochschule en de Staatliche Hochschule für Musik. In 1958 werd hij organist van de Jacobikirche in Hamburg, een post die hij zou bekleden tot 1985.

Als docent orgel en improvisatie aan de Hochschule für Musik in Hamburg van 1959 tot 1989 is hij van grote invloed geweest op de huidige generatie organisten in Duitsland en daarbuiten. Als concertorganist trad hij op de vijf continenten op. Alleen al in de Verenigde Staten maakte hij 24 tournees. Na zijn pensionering in 1989 is hij zich meer gaan richten op compositie.

Zie ook recensie

Reger/Wunderlich: A Perfect CD.

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 foto Heinz Wunderlich