Organist Meindert de Jong (67) overleden

Meindert de Jong Bovenkerk Kampen
Meindert de Jong (1946-2014) aan het orgel van de Bovenkerk in Kampen

De Zwolse organist en dirigent Meindert de Jong is zaterdag 4 januari overleden. De Jong genoot bekendheid als vaste begeleider van ‘Zingen onder de Peperbus’ in de Onze-Lieve-Vrouwe-basiliek in Zwolle.

Text Example

advertentie 

Meindert de Jong werd in 1946 geboren in Emmen waar hij opgroeide in een muzikaal gezin. In Emmen bekwaamde hij zich bij Willem Hendrik Zwart ook in het orgelspel. Inmiddels ook actief als koordirigent vestigde hij zich in de zeventiger jaren in Heerde waar hij ook organist werd. Later in zijn carrière was hij als dirigent-organist verbonden aan de Verrijzenisparochie in Zwolle. De Jong genoot in Zwolle en omgeving bekendheid als organist van ‘Zingen onder de Peperbus’, een maandelijkse zangdienst in de O.L.V.-Basiliek onder leiding van dominee Hans van Ark. Meindert de Jong werd 67 jaar.

 

Herdenkingsconcert

De crematieplechtigheid heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden. Ter nagedachtenis aan Meindert de Jong organiseert Stichting ‘Zingen onder de Peperbus’ op zondag 19 januari een herdenkingsconcert. Het concert in de O.L.V.-basiliek aan de Ossenmarkt begint om 15.30 uur.