Organist Tijn van Eijk (80) overleden

Organist, klavecinist en pianist Tijn  van Eijk is zaterdag 31 mei op 80-jarige leeftijd overleden. Van Eijk was jarenlang docent piano en correpetitor oude muziek aan het Brabants Conservatorium en als organist actief in verschillend Bredase kerken.

Text Example

advertentieTijn van Eijk werd in 1933 in Breda geboren. Hij studeerde piano, orgel en klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij de diploma’s voor uitvoerend musicus en onderwijsaktes behaalde. Bij Anton Heiller en Gustav Leonhard volgde hij later nog interpretatielessen orgel en klavecimbel.

Als organist was hij zo’n twintig jaar actief in een aantal kerken in Breda, waaronder van 1966 tot 1976 in de Sacramentskerk. Ook gaf hij vele orgelconcerten in binnen- en buitenland en werden opnamen van zijn spel uitgebracht.

In 1962 werd Van Eijk docent aan het Brabants Conservatorium waar hij behalve docent piano ook correpetitor oude muziek was. Daarnaast was hij als kamermuziekspeler actief in diverse ensembles waarmee hij ook internationaal actief was. Hij was een veelgevraagd continuospeler en nam een groot aantal cd’s op met koren en solisten.

Tijn van Eijk bleef na zijn pensioneren actief als docent piano, orgel en orgel en leidde het in 2006 opgerichte barokensemble Réjouissance.

Foto: Tijn van Eijk in 1980 aan het orgel van de Grote Kerk te Breda