Organisten in de prijzen ECHO Klassik 2011

Text Example

advertentieOp 21 juli maakte de jury van Echo Klassik, de Duitse muziekprijs voor klassieke muziek, de winnaars van 2011 bekend. Temidden van de vele grote namen zijn dit jaar ook drie organisten: Ben van Oosten, Henrico Stewen en Stefan Bleicher.

Voor de jury – bestaande uit vooraanstaande Duitsers uit politiek, cultuur, (publieke) media en de klassiek muziekwereld – was er dit jaar veel werk te verzetten: het aantal inzendingen was in het afgelopen jaar met meer dan 20% gestegen. De winnaars werden bekend gemaakt in 21 categorieën.

Ben van Oosten werd in de categorie ‘Editorische Leistung des Jahres‘ gelauwerd om zijn dit jaar afgeronde twaalfdelige Dupré-integrale.

In de categorie Solo-opname van het jaar (20e/21e eeuw, orgel) won de in Nederland geboren en in Finland woonachtige organist Henrico Stewen met het zijn opname van op Karl Straube gebaseerde interpretaties van Reger-werken op het orgel van de Thomaskirche in Leipzig.

Organist Stefan Bleicher zegevierde samen met het Musikkollegium Winterthur onder leiding van Douglas Boyd in de categorie ‘Concerto’s van het jaar‘ (19e eeuw, orgel).

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 2 oktober 2011 in het Konzerthaus in Berlijn.

De volledige lijst met prijswinnaars vindt u hier.

© 2011 www.orgelnieuws.nl