‘Organs United’: gratis orgelconcertserie in Rotterdam

Text Example

advertentieConcertgebouw de Doelen en de Laurenskerk in Rotterdam hebben de handen ineengeslagen. In het seizoen 2013/14 presenteren zij gezamenlijk een serie gratis concerten met de koning der instrumenten onder de titel ‘Organs United’. De concerten worden gegeven op de orgels van de Laurenskerk en de Grote Zaal in de Doelen.

‘Organs United’ bestaat uit zeventien orgelconcerten met onder andere een kerstprogramma waarin een film van orgelmuziek wordt voorzien door stadorganist Geert Bierling. Tevens de viering van het jubileum van het hoofdorgel in de Laurenskerk, in april 2014 een feestelijk programma in het kader van de eerste Koningsdag, in mei een moederdagconcert en in de Laurenskerk concerten met medewerking van de Laurenscantorij.

Nog tot en met juni 2014 brengen de Doelen en de Laurenskerk gratis orgelconcerten. De aftrap voor de serie ‘Organs United’ werd verricht tijdens de onlangs gehouden Rotterdamse Orgeldagen. In december wordt het 40-jarige jubileum van het hoofdorgel van de Laurenskerk gevierd met exact dezelfde composities als die gespeeld werden bij de ingebruikname van het instrument. Diezelfde maand voorzien Geert Bierling en Hayo Boerema op orgel en harmonium de verfilming van Hans Christian Andersen kerstverhaal ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ van sfeervolle muziek. Verder mag een nieuwjaarsconcert in januari 2014 niet ontbreken, evenals een moederdagconcert door organiste Leonore Lub en op 26 april een programma speciaal in het kader van de eerste Koningsdag, waarin de koning der instrumenten de koning van Nederland eert.

Alle concerten en uitgebreide informatie over de programma’s zijn te vinden op www.dedoelen.nl/orgel en www.laurenskerkrotterdam.nl

[advertorial]

© 2013 www.orgelnieuws.nl