Orgel & dwarsfluit in de Lebuïnus

Text Example

advertentieVrijdag 28 september geven Jürgen en Ulrike Wolf uit Leipzig een concert voor orgel en dwarsfluit in de Lebuïnuskerk in Deventer. Het concert begint om 20.00 uur en op het programma staan werken van Bach, Liszt, Dubois en Wolf. De toegangsprijs bedraagt € 8,-. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis.

Een hommage aan de grote meester uit Leipzig, Johann Sebastian Bach, is het thema van het concert dat J?rgen Wolf en Ulrike Wolf geven in Deventer. Daar begint het orgelconcert dan ook mee in de vorm van een Improvisierte Introduktion (über B-A-C-H) van Jürgen Wolf. Daarnaast staan enkele grote orgelwerken van Bach centraal waaronder het Präludium und Fuge Es-Dur, BWV 552.

Jürgen en Ulrike Wolf

Jürgen Wolf werd in 1961 in Bad Mergentheim geboren. Hij studeerde orgel in Würzburg en Heidelberg. Al tijdens zijn studie hield hij zich intensief bezig met de authentieke uitvoeringspraktijk met daarbij het accent op Bach. In 1993 werd hij kantor en organist van de St. Nikolai in Leipzig. Daarnaast is hij actief als componist en gastdirigent. In 1999 ontving hij de eerste prijs bij het compositieconcours in Beiroet.

Ulrike Wolf werd in 1972 in Bautzen geboren. Na een uitgebreide muziekopleiding begint zij in 1989 een studie dwarsfluit aan de Hochschule für Musik in Dresden. Deze studie vervolgt zij aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Lyon. Haar studie zette zij vervolgens voort aan de Hochschule für Musik und Theater Leipzig. In juni 2000 ontvangt zij de titel Master of Music in de richting oude muziek traversfluit. In juni 2001 is zij prijswinnares bij het internationale concours voor traversfluiten in Halle. Ulrike Wolf is artistiek leider van diverse ensembles.

[ingezonden mededeling]

© 2007 www.orgelnieuws.nl