Orgel- en beiaardwandeling in Rijssen op 14 oktober

orgel wandeling rijssen
Publiek in de Dionysiuskerk in Rijssen tijdens een van de eerdere edities van de Orgel- en Beiaardwandeling | foto Stichting Stadsmuziek Rijssen

Op zaterdag 14 oktober vindt in Rijssen de traditionele orgel- en beiaardwandeling plaats in het centrum van de stad. Stadsorganist Dick Sanderman bespeelt drie orgels en vertelt over hun geschiedenis; beiaardier Jan-Geert Heuvelman zorgt voor carillonklanken tijdens de verplaatsingen.

Text Example

advertentieDe tocht begint om 15.00 uur in de Schildkerk waar een orgel van Flentrop staat, dat in 1980/1981 is gebouwd in de orgelkas van Scheuer uit 1856. Daarna steekt het publiek de markt over voor het vervolg van het programma rond het Leeflang-orgel uit 1977 in de Brusselzaal van het gemeentehuis.

Het laatste orgel van de tocht is het rijksmonumentale Pels-orgel uit 1929 in de Sint-Dionysiuskerk. In deze door Joseph en Pierre Cuypers Jr. ontworpen kerk zal Sanderman een programma met romantische orgelmuziek spelen.

Deelname aan de ongeveer twee uur durende wandeling is gratis. Er wordt na afloop wel gecollecteerd ter bestrijding van de onkosten. De wandeling wordt georganiseerd door Stichting Stadsmuziek Rijssen.