Orgel voor Royal College of Music te zien tijdens open dag Flentrop Orgelbouw

Op zaterdag 22 juli houdt Flentrop Orgelbouw een open dag in haar werkplaats in Koog aan de Zaan. Pièce de résistance is het nieuwe orgel voor het Royal College of Music te Londen.

Text Example

advertentieDe Zaanse orgelmakerij ontving in 2016 de prestigieuze opdracht voor de bouw van een nieuw orgel in de Amaryllis Fleming Concert Hall van het Royal College of Music in Londen. Momenteel staat het opgesteld in de werkplaats van de orgelbouwer in Koog aan de Zaan. Eind augustus wordt dit drieklaviers orgel van 34 stemmen verscheept naar Engeland. In januari 2018 is het orgel naar verwachting klaar.

Flentrop orgel Royal College of Music London
Ontwerptekening orgel Royal College of Music te Londen | © beeld Flentrop Orgelbouw

Het Nederlandse publiek krijgt tijdens de open dag de gelegenheid om in eigen land kennis te maken met het instrument. Het orgel zal die dag regelmatig worden bespeeld. Naast het nieuwe instrument zal ook de werkplaats te bezichtigen zijn. Medewerkers van Flentrop ontvangen de bezoekers met koffie en thee en geven uitleg over hun vak.

De open dag duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. De werkplaats is te vinden aan de Parallelweg 10 te Koog aan de Zaan, niet ver van NS-station Koog aan de Zaan.

 

© 2017 beeld (boven) ORGELNIEUWS