Orgel-TT: Triade Tour langs orgels in Assen

van dam-orgel jozefkerk assen (1)

Terwijl zaterdag 27 juni op het Circuit van Assen de jaarlijkse TT-motorrace wordt gehouden, organiseert Orgelkring Assen een alternatieve TT langs drie orgels in de Drentse hoofdstad.

Text Example

advertentie 

Het programma gaat om 11.00 uur van start in de Jozefkerk aan het Kerkplein waar Sietze de Vries na de koffie met koek het Van Dam-orgel (foto) zal demonstreren en zal improviseren.

 

Pitstop

Om 12.30 uur maakt de Orgel-TT een pitstop in De Kandelaar aan de Molenstraat 20. Wietse Meinardi laat het Mense Ruiter-orgel horen in muziek van Sweelinck, Händel, Peeters en De Klerk. Tijdens een uitleg over het instrument kan de in de kerk bereide lunch worden genoten.

 

Finish

De finish is om 14.30 uur in de Adventskerk (Lindelaan 49, Assen-Oost). Organist Euwe de Jong demonstreert het orgel met werken van onder anderen Bach, Schuurman en Lefébure-Wély. Tussendoor wordt onder thee met lekkernij over het Van Vulpen-orgel verteld. Om 16.00 uur wordt er afgevlagd.

 

Reserveren

De kosten zijn voor de hele dag bedragen € 25 (alles inbegrepen); per onderdeel zijn de kosten € 10; Voor jongeren tot en met 16 jaar bedragen de kosten € 10 respectievelijk € 5. Reserveren kan bij Theo Fokkema (fokkemat@gmail.com); De reservering is definitief als het deelnamebedrag is ontvangen op bankrekening NL38 RABO 0162 5383 91 ten name van Orgelkring Assen.

 

 

© 2015 fotografie www.orgelfoto.nl