Orgelbouwer Hans-Erich Laukhuff overleden

Text Example

advertentieOp dinsdag 7 februari werd bekend dat Hans-Erich Laukhuff, mededirecteur van ’s werelds grootste leverancier van orgelonderdelen, de Duitse firma Aug. Laukhuff, plotseling is overleden.

Laukhuff werd dinsdagochtend dood aangetroffen op het bedrijf in Weikersheim in de deelstaat Baden-Württemberg. Hij overleed kort voor zijn 68e verjaardag. Over de doodsoorzaak kon nog geen uitsluitsel worden gegeven.

Hans-Erich Laukhuff (*1944) leerde het orgelbouwvak in het familiebedrijf in Weikersheim en aan de orgelbouwschool in Ludwigsburg. Daarna deed hij praktijkervaring op bij onder meer de Canadese orgelbouwer Casavant Frères. Samen met zijn neef Peter Laukhuff (*1937) gaf hij sinds begin jaren zeventig leiding aan het familiebedrijf Laukhuff. Omdat de familie geen opvolging had, trad in 2011 de 43-jarige Magnus Windelen, voormalig werkplaatschef van de firma Klais in Bonn, toe tot de directie.

Hans-Erich Laukhuff zette zich naast zijn eigen bedrijf ook in voor de Bond van Duitse Orgelbouwers, waarvan hij als penningmeester zitting had in het bestuur.

© 2012 www.orgelnieuws.nl