Orgelbouwer probeert executieverkoop te stoppen

Text Example

advertentieOrgelbouwer Kaat en Tijhuis uit Kampen probeert met een kort geding een geplande executieverkoop te stoppen. Dat meldt dagblad De Stentor. Het kort geding diende afgelopen dinsdag bij de rechtbank in Zwolle.

De orgelmaker stelt dat in januari van dit jaar al een executieveiling heeft plaatsgevonden, waarvan de goederen zijn verkocht aan een nieuwe bv. Volgens een van de schuldeisers, een pensioenfonds, zou deze veiling op het laatste moment zijn afgeblazen toen vlak voor aanvang van de veiling een bedrag van twintigduizend euro werd betaald door een nieuwe, door een familielid van de orgelbouwer opgerichte bv. Het pensioenfonds vermoedt een juridische schijnconstructie. Omdat het fonds zich op het standpunt stelt dat daardoor geen executieverkoop heeft plaatsgevonden, wil het alsnog beslag leggen om zo achterstallige premies te innen. De advocaat van de orgelmaker ontkende niet dat de veiling niet geheel volgens regels was verlopen, maar vond dat dit de orgelmaker niet kon worden tegengeworpen, aldus de krant.

De Kamper orgelmaker verkeerde al enige tijd in zwaar weer. Vorig jaar kwam al een groot deel van het personeel op straat te staan. Volgende week maandag of dinsdag zal de rechter uitspraak doen in het kort geding. Tot die tijd is de executieverkoop opgeschort.

© 2013 www.orgelnieuws.nl