Orgelbouwers omgekomen bij aardbeving Nieuw-Zeeland

Text Example

advertentieBij de aardbeving van afgelopen dinsdag in Christchurch in Nieuw-Zeeland zijn twee orgelbouwers van de South Island Organ Company en een hulp omgekomen. De politie van Christchurch maakte bekend dat de lichamen van de drie vermisten waren aangetroffen tussen de puinhopen van de ingestorte Durham Street Methodist Church, waar op de dag van de aardbeving een team van acht man bezig was met de demontage van een orgel.

Drie orgelbouwers wisten de kerk te nog ontvluchten, een van hen is opgenomen in een ziekenhuis. Twee andere medewerkers van de South Island Organ Company waren ten tijde van de beving buiten het kerkgebouw.

Het team was juist bezig met het demonteren van het drieklaviers Ingram-orgel uit 1906 vanwege reparatiewerkzaamheden aan de historische kerk als gevolg van schade van een eerdere aardbeving op 4 september 2010. Christchurch, de tweede grootste stad van Nieuw-Zeeland, werd dinsdagmiddag 22 februari opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Daarbij vielen zeker 65 doden.

© 2011 www.orgelnieuws.nl