Orgelbouwtoeleverancier Laukhuff gaat saneren

Laukhuff Weikersheim

De Duitse toeleverancier voor de orgelbouw Aug. Laukhuff & Co. uit Weikersheim verkeert in zwaar weer. De firma maakte vandaag in een persbericht bekend dat het bij de rechtbank een aanvraag heeft ingediend om het bedrijf voorlopig in eigen beheer te kunnen saneren en te herstructureren.

Text Example

advertentie 

Directeur Magnus Windelen informeerde de circa 140 medewerkers van het bedrijf afgelopen maandag tijdens een personeelsbijeenkomst. Hun salarissen zijn nog tot juni gegarandeerd.

 

Eigenverwaltung

De bij de rechtbank aangevraagde ‘Eigenverwaltung’ is een procedure in het Duitse faillissementsrecht waarmee de directie van het bedrijf aan kan blijven om, onder toezicht van een curator, het bedrijf te reorganiseren en direct in onderhandeling te treden met schuldeisers. Hiervoor geldt een termijn van maximaal drie maanden.

 

Efficiënter

Laukhuff wil de reorganisatie doorvoeren om zo het hoofd te kunnen blijven bieden in deze gespecialiseerde bedrijfstak. Door optimaliseren van bedrijfsvoering en het efficiënter maken van de productie wil het bedrijf hoge kwaliteit blijven bieden tegen de beste kwaliteit en meer inspelen op de wensen van de klant, schrijft Windelen in het persbericht. Klanten zullen vooralsnog niets  merken van de interne veranderingen die in de komende weken en maanden plaatsvinden, aldus het bedrijf.

 

Toeleverancier

De firma August Laukhuff & Co. ontstond in 1823 als orgelmakerij. Later in de negentiende eeuw ontwikkelde het bedrijf zich tot een van ’s werelds grootste toeleveranciers van orgelonderdelen en orgelmakersgereedschap, variërend van moertjes tot orgelpijpen en geavanceerde elektronische systemen. De catalogus van Laukhuff is bij praktisch iedere orgelbouwer te vinden.

 

 

Foto: Bedrijfscomplex Aug. Laukhuff & Co KG in Weikersheim | beeld: Wikimedia