Orgelconcert bij kaarslicht door Geert Bierling

Text Example

advertentieGeert Bierling, stadsorganist van Rotterdam, zal op vrijdagavond 24 november om 20.15 uur het tweede ‘orgelconcert bij kaarslicht’ verzorgen op het onlangs zo fraai gerestaureerde en vergrote orgel van de Loosduinse Abdijkerk. Zijn programma vermeld werken van o.m. Haydn (Trompetconcert), Händel (The Cuckoo and the Nightingale), Mozart (‘Die Zauberflöte’) en Rossini (Ouverture).

Geert Bierling studeerde orgel, piano, klavecimbel en beiaard. In 1978 won hij het Albert Schweitzer Orgelconcours en in 1985 was hij laureaat op het Bachconcours te Brugge. Hij werd in 1989 onderscheiden met een zilveren medaille door de Parijse Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Hij is sinds 1990 stadsbeiaardier van Rotterdam en sinds 1996 stadsorganist aldaar. Hij maakte de afgelopen jaren naam met zijn serie ‘Concerts Populaires’, waarbij hij ruim tweehonderd orkestbewerkingen uitvoerde. CD-opnamen hiervan verschenen op het label Classical Records. Geert Bierling is docent orgel en klavecimbel aan het Brabants Conservatorium.

Het concert begint om 20.15 uur. De toegang bedraagt € 7. Ouderen (65+), studenten en bezitters van een Ooievaarspas betalen € 5. Kinderen betalen niets. Zowel vooraf als na afloop zijn er warme en gekoelde dranken verkrijgbaar. De kerk is gelegen aan de Willem III straat 40 en bereikbaar met tramlijnen 2 en 3; er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

Zie voor het complete programma

www.abdijkerk.nl/orgel

[ingezonden bericht]

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 fotografie Gérard van Betlehem