Orgelconcours voor amateurorganisten in Oude-Tonge

Op 11 oktober vindt in de Hervormde Kerk te Oude-Tonge het negentiende Orgelconcours van de Vereniging van Orgelvrienden Goeree-Overflakkee plaats. Deelnemers kunnen zich tussen 5 en 19 september inschrijven.

Text Example

advertentie 

De vereniging organiseert het concours voor amateurorganisten tweejaarlijks. Maximaal 25 deelnemers mogen van zich laten horen op het Frobenius-orgel in de Hervormde Kerk van Oude-Tonge. De jury, bestaande uit Margreeth Chr. de Jong en Theo Visser, zal bepalen wie de drie winnaars zijn die samen met de juryleden ’s avond het slotconcert mogen verzorgen.

 

Bach

Deelnemers spelen als verplichte werken twee koralen uit het Orgel-Büchlein (BWV 599-644) van Johann Sebastian Bach of twee koralen uit de Neumeister Sammlung (BWV 1090-1120). Daarnaast mag een vrij werk worden gekozen. De maximale speeltijd per deelnemer is twaalf minuten.

 

Aanmelden

Deelname staat open voor amateurorganisten uit zowel Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen en St. Philipsland als uit de rest van Nederland. De ‘eilanders’ hebben bij aanmelding een streepje voor: zij kunnen zich vanaf 5 september inschrijven. Overige aanmelders kunnen vanaf 12 september inschrijven. Er worden maximaal 25 deelnemers toegelaten, waarbij de volgorde van aanmelding bepalend is.

 

Het concours begint op zaterdag 11 oktober om 9.00 uur.

 

Meer informatie en aanmelden

www.orgelvrienden.nl

 

 

© 2014 fotografie www.orgelfoto.nl